Aston Martin Vantage Roadster verzint nieuw sprintrecord

De nieuwe bolide van Max Verstappen is niet de enige Aston Martin die vandaag gepresenteerd werd. Iets eerder trok het Britse merk het dak/doek van de Vantage. De dakloze variant gaat als Vantage Roadster door het leven.

Aston Martin Vantage Roadster

De coupé-versie van de Aston Martin Vantage is al bijna twee jaar op de markt en dat betekent dat het ook wel eens tijd werd voor een cabrio. Met de Vantage Roadster is die wens van sportwagenrijders die er alleen maar in zitten om gezien te worden eindelijk ingevuld.

Sprinter

De nieuwe Vantage Roadster is niet alleen zelf snel weg bij het stoplicht, het dak verdwijnt daar ook in recordvaart. Volgens Aston Marting kan het canvasje boven de bestuurder en passagier binnen de zeven seconden verdwijnen. Daarna blijft er net niet genoeg tijd over om binnen de tien seconden gestopt te zijn en weer honderd kilometer per uur te rijden. Het standaardsprintje van nul naar 96 kilometer per uur (het is immers een Brit) kost 3,7 seconden. Bij de Franse tolpoort kunt u dus in elf seconden gestopt zijn, het dak open hebben gedaan en weer honderd rijden. Toch een hele prestatie (als u in de tussentijd ook even €1,50 in het bakje wilt gooien om de slagboom te openen).

Onderhuids heeft de Roadster dezelfde vierliter V8 met twinturbo liggen als zijn dichte broertje. De krachtbron van AMG levert 510 pk en 685 Nm. De auto is meteen te bestellen en de leveringen beginnen in het tweede kwartaal van dit jaar al.