Jaguar Land Rover klaagt Chinese copycat aan

Kijkt u even naar het plaatje. De Landwind X7 is een totale kopie van de Range Rover Evoque. Dat ziet u, dat zien wij. Jaguar Land Rover gaat het verantwoordelijke Chinese bedrijf nu aanklagen. En JLR maakt geen schijn van kans.

Reuters meldt dat het Brits-Indiase Jaguar Land Rover (JLR) het helemaal heeft gehad met Jiangling Motors. Dit hypercreatieve Chinese bedrijf heeft de Evoque voor negentig procent gekopieerd om er tien procent huisgemaakt horrordesign aan toe te voegen. Dat noemen ze de Landwind X7 (kortweg: Landfill) Het zal wel weer racisme zijn, maar gekeken naar de bewijsstukken uit het Rijk van het Midden, zijn Chinezen ongeveer even goed in het zelf ontwerpen van auto's als Charles Manson in het eerbiedigen van mensenrechten.

Daarom kopiëren ze Westerse auto's. Alleen mag dat niet zomaar. Octrooien, intellectueel eigendom, u weet wel. Nu hebben wij een zeer genuanceerd standpunt over octrooien. Zeker wat betreft medicijnen en het intellectueel eigendom van God opeisen voor de manier waarop hij zijn plantjes ontwierp (dag Monsanto!) zijn dingen zwaar uit de hand gelopen. Maar beschermen van het intellectueel eigendom van automakers, zeker als het gaat om interieur en exterieur, doet niemand kwaad. 

Behalve natuurlijk de Chinezen. In hun respect voor het domein van de geest zien wij een aanwijzing voor een harde landing van de Chinese economie. Man, wat prehistorisch. Hier een complete kijk en vergelijk tussen Landfill en de Range Rover. Merk op dat deze Chinese website concludeert dat het design bijna volledig is gejat, maar het dan opneemt voor Landfill omdat de Evoque drie keer duurder is. Dat is als valsemunterij goedpraten omdat echt geld zo duur is tegenwoordig.

Maar hee, JLR heeft een dijk van een zaak die ze gewoon gaan verliezen. En als de Chinese rechter het copycat-gedrag niet bestraft, dan kunnen we altijd nog rekenen op de corrupte Italianen.  Onderstaande beeld is daarvan het bewijs. Volgens een Italiaanse rechter is de bolderkar rechts totaal geen kopie van de BMW X5. Joe!