Mercedes gaat ALLE modellen elektrisch maken

Mercedes gaat helemaal groen. Alle modelseries worden uitgerust met stekkeraandrijving en sommige sterren krijgen zelfs een hybride waterstofcelaandrijving, dus en batterijen en brandstofcellen.

Tesla pas maar op, want de Stuttgarters openen de aanval op alle fronten. Waar BMW net heeft besloten dat een elektrisch submerk niet de handigste manier is om de wereld te veroveren kiest Mercedes voor de full-on attack. Ze gaan in alle modelseries een elektrokar uitbrengen.

Als eerste komen de Duitsers met nog een paar extra modellen die hybride worden, de GLC Coupé 350 e 4MATIC en de E 350 e. Die twee komen nog dit jaar op de markt en in 2017 komt er een S500 e bij die 50 kilometer haalt op een volgetankte accu.

Om het Tesla echt lastig te maken trekt Mercedes de komende twee jaar  €7 miljard uit de portemonnee: 'Stap voor stap zullen we alle Mercedes-Benz personenauto’s elektrificeren,' aldus prof. dr. Thomas Weber, bestuurslid van Daimler AG. En dat is dus het echt brekende nieuws, want een fabrikant die van al zijn auto's naast een brandstofversie ook een elektrische versie heeft is er nog niet. OK, ja, die is er wel want dat is Smart.

Waar we toch wel echt enthousiast van kunnen worden is een nieuw soort hybride die Mercedes op de markt gaat zetten: de brandstofcel-plugin-hybride. De GLC F-cell krijgt dus naast de brandstofcel waarin waterstof wordt omgezet in elektriciteit ook een accupakket mee dat je aan een paal kunt opladen. Zo heb je dus een altijd 'emissieloos' rijdende auto die toch snel weer volgetankt kan worden.