SUV voor ouders die vergeten dat ze een kind hebben

Zelfrijdende auto's zijn leuk, maar waarom nemen we de bestuurder niet meteen alles uit handen en laten we de auto ook voor hem denken? GM zet vast de eerste stap.

Vergeten dat je kinderen hebt; het schijnt voor te komen. Dan doelen we niet op Prins Bernhard-achtige toestanden, maar het probleem dat je jouw kinderen die je dagelijks ziet vergeet. Dat je al de hele dag op kantoor het gevoel hebt dat je wat moest onthouden en dat blijkt dat die koter al zes uur in het kinderstoeltje op de achterbank in een donkere parkeergarage zit gesnoerd. Het gebeurt in ieder geval bij GM-rijdende Amerikanen. Zelfs zo vaak dat General Motors hun vierdeurs modellen standaard van een waarschuwingssysteem gaat voorzien.

Het nieuwste veiligheidssnufje onthoudt of je voor het wegrijden een keer de achterdeur hebt geopend. Is dat het geval, dan herinnert de auto je er aan dat er mogelijk nog een weerloos kind zit vastgebonden op de achterbank. "Rear Seat Reminder. Look in Rear Seat", verschijnt op het dashboard. Daarnaast klinkt er een waarschuwingssignaal voor de mensen die ook nog vergeten naar hun display te kijken.

Het nieuwe systeem debuteert op de midsize (voor USA-begrippen) SUV Acadia, maar moet over een paar jaar op alle vierdeurs modellen van GM zitten. Het concern gaat het foefje standaard meeleveren. Mocht je geen kinderen hebben, en je weet dat heel zeker, maar je legt bijvoorbeeld wel vaak een tas achterin, dan kan je het systeem uitschakelen om te voorkomen dat je gek wordt van het gepiep.