Mini JCW the Brexit-edition

Alles is in de Brexitmodus deze week. Rusland probeert Engeland uit het EK te brexitten, Nigel Farage Brexit erop los en nu doet zelfs Mini mee met een speciale Brexit-editie van de JCW, die we vast niet zo mogen noemen.

Het lijkt wat onnatuurlijk dat Duitse autofabrikant Mini een feestje gaat vieren om Brexit te vieren, eigenaar BMW is namelijk fanatiek tegenstander van alles wat op uit de EU willen lijkt. Toch stapt Mini voor de gelegenheid alvast uit het monsterverbond van staten met de JCW Challenge. Het feestmodelletje wordt in een oplage van 100 stuks alleen op de thuismarkt verkocht.

Omdat het biljartlakengladde asfalt dat de wegen op het vasteland van Europa bekleedt straks out of bounds is voor de bestuurders met het stuur aan de verkeerde kant worden er verbeteringen aan het onderstel en de remmen gedaan. De motor van het actiemodelletje kennen we uit de gewone Mini John Cooper Works, het is de 230 pk sterke 2.0 met turbo.

Aan de buitenkant heeft de auto grotere luchtinlaten die een betere koeling van de motor moeten garanderen en ook boze Duitse Brexithaters moeten afschrikken. Het plastic rond de spatborden is extra breed gemaakt omdat ook de wielen een halve inch (fuck het metrische systeem van Europa) breder zijn en zijn bekleed met extraplakkerige 215/45 Michelin Pilot Sport Cup 2s. De remmen zijn geperforeerd en gegroefd voor extra veel remkracht en verder heeft het model speciale Mintex remblokken. Uitademen doet de motor via koolstof uitlaatpijpen die met een bluetooth-app kan schakelen tussen een circuit en een straatmodus.

In het kader van de EU/Brexit bangmakerij wijzen de Britse wetgevers er trouwens vast op dat er in het geval van Leave-uitslag een noodbegroting in werking treedt. PANIEK. Want in die noodmaatregelen gaat de brandstofprijs waarschijnlijk 5% omhoog. Er zit volgens MinFin George Osborne een gat van £30 miljard in de begroting. Nu zijn wij natuurlijk geen ministers van Financiën, maar raden aan om dat gat te stoppen met de €76 miljard die je niet meer netto aan de EU-hoeft af te dragen, George. Graag gedaan.