Porsche lacht Tesla uit

Porsche zegt dat zijn Mission E onwaarschijnlijk veel beter zal zijn dan de Model S. Sterker nog, Porsche lijkt de Model S nogal lachwekkend te vinden. Duitsers met gevoel voor humor, dat we dat nog mochten meemaken.

Dit zou weleens een van de beste autofitties ooit kunnen worden: Porsche versus Tesla, de snelheidsadel uit Stuttgart tegen de elektrofanaten uit Silicon Valley. Porsche presenteerde een tijdje terug de Mission E. De productieversie van die oogstrelende bolide zou in de duurste uitvoering tegen de 600 pk krijgen en een heleboel Porsche-parafernalia zoals all wheel steering

Goed, Porsche heeft Tesla dus in het vizier. En het aardige is dat een anoniem managersfiguur wel even wilde vertellen wat hij nu eigenlijk van Tesla's Model S vindt. LOL-citaat du jour"The thing about [Tesla’s] Ludicrous mode is that it’s a façade. Two launches saps the whole battery. That won’t be the case with the Mission E. You’ll be able to run it hard, over and over; the battery will not overheat, the power control module will not overheat, and the seats will not suck.

Vertaling: "Wij van Porsche gaan dus niet zo'n kutauto bouwen als Tesla." Het penismeten is begonnen. Maar dat is niet het interessantste; als het een goede concurrentiestrijd wordt, zal het toch stuivertje wisselen worden om wie de snelste auto maakt. Het wordt pas echt mooi als het gaat om de vraag wie de beste auto maakt. En daar komt afwerking en kwaliteit bij kijken, niet iets waar Tesla in excelleert. Het merk maakt wat betreft de Model X peperdure British Leyland Jaguars. Porsches, ondertussen, zijn bestand tegen een nucleaire holocaust.

Als Tesla de uitdaging van Porsche aanneemt (en dat gaan ze gewoon doen, want ze zien hier een geduchte concurrent), is dat ook goed nieuws voor Tesla-liefhebbers. Musk moet dan namelijk echt meer aandacht gaan besteden aan zoiets als het vastplakken van sluitrubbers of vaccineren tegen kinderziektes. De Model S is weliswaar betrouwbaarder dan de Model X, maar kwaliteitsverbeteringen voer je niet door op één model, die gelden voor het hele spectrum. Dus hup Porsche, haal Tesla nog eens het bloed onder de nagels vandaan. Daar worden we allemaal beter van.