Less is more: extradure Ferrari Enzo heeft geen verf

Als je een auto maakt van extreem bruut koolstofvezel is het eigenlijk zonde om er verf over te smeren. Dus dan doe je dat gewoon niet. Het was geen optie, maar toch is er één Enzo zonder verf geleverd.

Bij Carrozzeria Zanasi houden ze wel van Ferrari's. Het bedrijf is ook een van de officiële toeleveranciers van het 'Maranellose' supercarmerk. Ze mogen dus af en toe ongestraft bijzondere dingen met bijzondere Ferrari's doen. Zoals een exemplaar aankleden met een blanke body. Maar ook als je je Ferrari wat korter hebt gereden is de kans groot dat hij bij Zanasi terechtkomt om weer in elkaar geplakt te worden.

Van de 399 Enzo's zijn er 398 uitgevoerd met een likje rode, zwarte, gele of andere kleur verf. Er was maar een pauper die geen verf kon betalen. Die bofkont heeft nu een uniek stukje Italiaanse geschiedenis in handen en wil er $3,5 miljoen voor hebben.

De Enzo zag er altijd al uit als de helm van Darth Vader on steroids met een berg pk's erbij, maar in het koolstofvezeluiterlijk dat de blankgelakte carbon-editie heeft is het echt wachten tot hij zegt dat hij je vader is. Waarom worden er niet meer auto's van kaal koolstof gemaakt?