Mercedes-AMG GT R: het nieuwe topmodel met 585 pk is hier

Aanschouw, de tweezits sportauto van Mercedes-AMG die 911 turbo's voor ontbijt eet. Gespoten in de toepasselijke kleur Green Hell Magno, een ode aan de Nürburgring.

De Mercedes AMG GT heeft qua rücksichtslos-niveau nooit kunnen tippen aan de SLS AMG en de SLR. Ten opzichte van die twee geweldenaren is 'ie altijd net iets te pussy braaf gebleven. De AMG GT R komt daar vandaag verandering in brengen. Deze opgevoerde versie van de tweezitter heeft een lichter onderstel, een extra diffuser, een dak van carbonfiber, een andere spoiler alsook diffuser ter bevordering van de downforce en een 4.0 V8 die in Affalterbach werd opgezweept naar 585 pk: een keurige 75 paarden extra ten opzichte van de AMG GT S. En volgens info die ons via de grapevine toekwam zou de sprint naar de 100 km/u slechts 3,6 seconden duren, met een top die op 320 km/u ligt. 0,2 seconde sneller en 10 km/u harder dan de AMG GT S.

Nee, we laten tweedehands SLS AMG's - met een beetje afdingen heb je deze al voor 160k - er nog steeds niet voor staan, maar Mercedes heeft de AMG GT  ineens wel heel begeerlijk gemaakt. De eerste pics zijn inmiddels op het webnet verschenen, later vandaag volgt de resterende info, gevolgd door een onthulling op het Goodwood Ferstival der Snelheid.

Video-update. De AMG GT-R heeft zijn onthulling gehad. Met bandenrook & vuurwerk. Een aanrader als u 10 minuten tijd en een zwak voor AMG's heeft.