VIDEO. Max Verstappen finisht op het podium in Oostenrijk

In het Oostenrijkse Spielberg was het weer zo ver: Max Verstappen mocht opnieuw met de champagne spuiten op het podium. Nu vanaf het tweede trapje.

Het waren andermaal de Mercedes-rijders Rosberg en Hamilton die elkaar in de weg zaten om Max Verstappen wat hoger op het podium te zetten. Ze tikten elkaar in de allerlaatste ronde aan, waardoor Rosberg zijn voorvleugel verloor en Max (en Raikkonen) hem kon passeren. Maar ook zonder de Anglo-Duitse hulp reed Verstappen een geweldige race. Met een (één!) goede pitstop rijdt hij tegen het einde van de race op de eerste plaats als zijn banden het toch wel erg zwaar beginnen te krijgen. De twee Mercedessen weten de Limburger voorbij te gaan. De Ferrari van Raikkonen weet hij nog net achter zich te houden als het zwartwit geblokt valt. De Fin pakte de derde plaats op het podium.

De keus om geen tweede pitstop te maken is een linke gok van Red Bull Racing, de Ferrari van Sebastian Vettel kreeg een klapband toen hij te lang op zijn oude banden bleef doorrijden.