De LaFerrari zonder dak: dit is 'm!

Ferrari's zonder dak zijn als eersterangs plek bij Bach: trommelvliesverwennerij die je dagenlang blijft achtervolgen. Daarom graag een staande ovatie voor het feit dat de Italianen het dak uit hun vaandeldrager hebben geknipt.

De LaFerrari Spider - waarvan iedereen wist dat 'ie zou komen - is vandaag officieel gepresenteerd. Niet meteen uw Paypal-account in gereedheid brengen, de auto is namelijk al stijf uitverkocht. Ferrari claimt dat ze 'significant and extensive modifications' aan het chassis hebben aangebracht om de torsiestijfheid te behouden, en klanten krijgen de keuze tussen een carbonfiber hardtop en een stoffen dakje om de LaCabrio af te sluiten. Daar houden de wijzigingen grotendeels op, want de krachtbron (atmosferische 6.2 V12 & elektromotor) levert nog steeds 963 pk. Alleen zijn deze paarden nu iets beter hoorbaar. De 0-100 sprinttijd blijft staan op 2,9 tellen.

Zijn publieksdebuut staat gepland voor de autoshow van Parijs, eind september. Mocht u daar niet heen willen (snappen we): HIER een spyshotfilmpje.