Ducati viert feest met de 1299 Panigale S Anniversario

Dit is echt goed nieuws voor iedereen die op een nieuw orgaan zit te wachten: Ducati heeft een extra flitsende versie van zijn 1299 Panigale S gemaakt om hun negentigste verjaardag te vieren.

Audidochter Ducati bestaat negentig jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden met een actiemodelletje. De Italianen hebben gekozen om de wegversie van hun superbike er net zo uit te laten zien als R-versie die normaal door het raceteam van Casey Stoner wordt gebruikt. De 1299 Panigale S Anniversario dus. Van zichzelf is dat al geen al te understated machine, maar ja, spiegels hè? Die heeft hij dus niet, op de aanhechtingspunten zitten nu mooie aluminium afdekplaatjes. Omdat alleen het amputeren van de spiegels natuurlijk niet genoeg is voor het feestmodel hebben de aluminiumbewerkers ook de opdracht gekregen om de kroonplaat uit blokken aluminium te bankwerken, zodat de geometrie hetzelfde wordt als die van de Panigale R. De gewone uitlaat was ook maar zo gewoon, dus die is vervangen door een titanium exemplaar van Akrapovič. Om nog wat gewicht te besparen zijn het achterspatbord en de cover van de achterschokdemper van koolstofvezel gemaakt in plaats van het natuurlijk loodzware plastic waar de normale variant mee wordt geleverd. De kleuren van de fiets zijn geïnspireerd op de livery van het raceteam en dus zij n ook de wielen goudkleurig gespoten.

Om te voorkomen dat je bij de eerste rit al op de tafel van de orgaanchirurg ligt heeft Ducati wat electronica op de motor gehangen. Bijvoorbeeld Bosch Cornering ABS en een EVO-versie van het Ducati Wheeliecontrol-systeem. Daarmee kun je extrahard acceleren, maar toch niet meteen vol achterover klappen als je de koppeling en de 205 pk loslaat. Kan je wegrijden alsof je Casey Stoner zelf bent, zonder echt te weten wat je nou aan het doen bent. Gefeliciteerd met uw nieuwe lever!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecc69e1ee0a6', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });