Britse miljardair wil Land Rover Defender reanimeren

De Land Rover Defender is nog geen zes maanden uit productie of er is al iemand die hem weer wil gaan produceren. Jim Ratcliffe houdt van Defenders, en hij heeft diepe zakken. De ideale combi dus.

Jim Ratcliffe lijkt de gedroomde man om ervoor te zorgen dat de Britse landadel niet aan de Toyota Land Cruisers of ordinaire Range Rovers en crossovers hoeft nu er geen echte Defenders meer geproduceerd worden. Ratcliffe is niet alleen miljardair, hij is ook een echte petrolhead. Niet zo zeer omdat hij bekendstaat als enorme autoliefhebber, maar voornamelijk omdat hij zijn vermogen in de petrochemische industrie heeft verdiend. Voor hem is een resurrectie van de rijdende verhuisdoos een win-wingevalletje. Als iedereen straks in een eenhoorntjesknuffelende hybride-elektrobatterij rondrijdt verdient Ratcliffe geen geld meer. Tenzij hij nog wat mensen aan een dieseldrinker kan helpen, dan verdient hij dubbel. En dus heeft hij een belletje gedaan naar de directie van Jaguar Land Rover en gevraagd wat ze voor de Defender willen hebben.

Het is overigens nog niet helemaal duidelijk wat de bedrijvendokter precies wil kopen. Misschien koopt hij alleen de intellectuele rechten van het merk, maar het is ook aannemelijk dat hij de complete fabriekslijn wil overnemen. Ratcliffe is een liefhebber: hij kocht een van de laatste exemplaren die van de band rolden in Solihull. In 2019 komt de fabriek trouwens zelf met een opvolger van hun icoon.