WTF? Mannen vinden dat vrouwen wél kunnen rijden

Vrouwen kunnen niet autorijden, dat weet iedereen toch. Maar in Frankrijk denken ze daar compleet anders over: Van de Fransmannen vindt 81 procent zelfs dat vrouwen 'onberispelijk' rijden. Rare jongens.

De vooroordelen zijn bekend: vrouwen kunnen niet rijden (klopt) en mannen zijn wegpiraten (klopt ook) en alle Fransen kunnen hoe dan ook niet rijden want ze zijn altijd bezopen (waar blijft al die wijn anders). Maar het blijkt in Frankrijk helemaal niet goed gesteld te zijn met het (mannelijke) chauvinisme. 91 procent van de mannen geeft in een enquête aan dat ze vrouwen prima vinden rijden en 81 procent geeft zelfs aan dat ze vinden dat dames onberispelijke rijkwaliteiten bezitten. Zijn ze nou helemaal gek geworden? De vraag is of de enquêtevragen hen niet liet denken aan andere rijkwaliteiten, of dat de dames in kwestie misschien naast de heren zaten terwijl ze antwoord gaven op de vragen.

De cijfers komen van een verzekeringsmaatschappij met de dubieuze naam MMA. Zij deden met nieuwsstation Europe1 een onderzoek onder hun klanten en daaruit bleek dat de mannen minder bevooroordeeld zijn dan de vrouwen. Van die loeders vond 80 procent dat mannen teveel risico neemt tijdens het rijden. Nou wordt 'ie helemaal fraai met je bevooroordeeldheid. Gelukkig zit het met het zelfbeeld van de vrouwen wel redelijk oké: iets meer dan de helft vindt maar dat ze zelf goed kan rijden (51 procent). Daar staat tegenover dat 65 procent van de mannen vindt dat hij zelf wel aardig kan sturen.