Derde recall voor Porsche's ultieme supercar

Het lijkt erop dat Porsche maar moeilijk afscheid kan nemen van zijn dierbare kindjes. De 918 Spyder bijvoorbeeld, moet nu al voor de derde keer terugkomen in moeders schoot voor wat tender loving care.

Al voor de derde keer is er iets mis met de Porsche 918 Spyder, maar waar moet dat ding nu weer voor terug? Hoe krijgen de pünktliche Duitsers het nou voor elkaar om hun hypercar zo in elkaar te schroeven dat hij steeds weer stuk blijkt te zijn? Je zou het natuurlijk ook anders kunnen bekijken: de Duitse bouwers zijn zo ontzettend pünklich dat ze nadat ze de auto af hebben gemaakt gewoon door zijn gegaan met het ontwikkeling. Alles wat in je normale auto gewoon onder het tapijt wordt geveegd pakt Porsche alsnog aan, want hun auto moet bril-fucking-jant zijn.

Nu is het dus de beurt aan de gordel. In de bouwaanwijzing die bij de gordel kwam blijken de bevestigingspunten van de schroeven niet helemaal goed te zijn aangegeven. Daardoor kunnen er dus verkeerde schroeven zitten op de verkeerde plaats en dat zou wel eens onhandig kunnen zijn in het geval van een botsing. Dus als je Porsche 918 weer bij mama Porsche in de Heimat is, controleren ze die schroeven en vervangen ze als het nodig is de hele unit.

De vorige twee recalls hadden ook een semi-triviaal karakter: in 2014 was het een stabiliteitsstang in de achteras die misschien zou kunnen breken. Dat zou geen catastrofale gevolgen hebben, maar is iets wat niet hoort in een auto van €7,5 ton. De terugroep van 2015 was een probleem met de bekabeling naast de radiateurventilator, die bij sommige auto's beschadigde het geheel zowel de kabels als het carbon eromheen. Eveneens iets dat niet moet gebeuren in een auto, en zeker niet als die een aantal jaarsalarissen kost.

En zo kom je als Porsche-eigenaar toch nog regelmatig bij de dealer. Kun je meteen een nieuw boodschappenautootje uitzoeken. Gezellig. We zijn benieuwd wat de terugroepactie van 2017 wordt.