Dit zijn de populairste leasebakken van Nederland

Vrouwen glibberen van hun stoel om Volvo V40 en mannen kiezen massaal voor de Peugeot 308 SW. Dat blijkt uit onderzoek van leaseboer ALD Automotive. En tering, wat zijn leasers gek op stations.

Meestal negeren we persberichten omdat het slecht verklede reclame in de vorm van 'informatie' is. Echt, niemand behalve de PR-manager vindt die shit interessant, of leest het überhaupt. Maar soms zit er iets leuks tussen, zoals het onderzoekje van ALD Automotive. Het leasebedrijf turfde wat de autovoorkeuren van mannen en vrouwen waren in de periode juni '15 - juni '16 en De Resultaten Zullen Je Verbazen. Oh nee, wacht.

Top 10 Vrouwen

1. Volvo V40

2. Renault Clio

3. Volkswagen Golf VII

4. Audi A3 Sportback

5. Peugeot 308 SW

6. Volkswagen Golf Variant

7. Volkswagen Passat Variant

8. Renault Clio Estate

9. Volvo V60

10. BMW 1-Serie

Top 10 Mannen

1. Peugeot 308 SW

2. Volkswagen Passat Variant

3. Volvo V40

4. Volvo V60

5. Skoda Octavia Combi

6. Renault Clio Estate

7. Volkswagen Golf VII

8. Tesla Model S

9. Mercedes-Benz C-Klasse Estate

10. Toyota Auris Touring Sports

Een paar observaties. De belangrijkste is dat vrouwen dus precies nul fux om het milieu geven. Ze rijden allemaal op fossielen, terwijl mannen de Tesla Model S gewoon in hun top tien hebben geparkeerd. Die hoge notering van Tesla, gekoppeld aan het feit dat er eind mei 2015 van dit jaar maar vijfduizend Model Essen in ons land rondreden, geeft aan dat de datapool niet al te groot was. Het onderzoek is gehouden onder vierduizend leasers, een klein voorbehoud is dus op zijn plaats.

Verder zijn leaserijders gek op stations; van de twintig modellen zijn er vijftien gebocheld. Tot slot is er reden voor een feestje bij de Social Justice Warriors, want ohonsgodje, de gemiddelde cataloguswaarde van vrouwenauto's valt maar liefst zesduizend euro lager uit dan bij mannenbakken. Vrouwen hebben door de bank genomen voor 35 duizend euro onder de kont, terwijl de masculiene penisverlengers gemiddeld 41 duizend euro kosten. Schande.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5de99c4eed050', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });