Clickbait! Bentley maakt een Bentayga vliegviseditie

De speciaaltjesafdeling van Bentley is met een Ross Brawn-editie van de Bentayga gekomen: de Bentayga Fly Fishing by Mulliner. Je raadt het, hij is helemaal ingericht voor de fervente visser.

'Shooting brakes, schmooting brakes,' moeten ze bij Mulliner gedacht hebben, 'die bakken hebben we al veel te vaak gezien'. Om eens met wat originelers te komen dan een picknickset of een jachtuitrusting hebben de coachbuilders een vliegvisvariant van hun SUV gemaakt. In plaats van jachtgeweren, porselein en kristal heeft de Fly Fishing by Mulliner hengels aan boord. Aardige variant, maar het kost je wel een complete achterbak. Als je de Bentayga ook mee wilt nemen naar de Alpen om te gaan skiën of als bagagekarretje gaat gebruiken tijdens de Gumball, dan kunnen alle visextra's er gelukkig wel gewoon uit.

Zouden er echt mensen zitten te wachten op een vismishandelingsopzetstuk voor hun Bentley? Ja, luidt het antwoord, we kunnen er in ieder geval al een kandidaat voor noemen.

Behalve de normale dingen die je in een Bentayga verwacht heeft de Fly Fishing achterin drie speciale compartimenten die bekleed zijn in saddle leather. Ten eerste een lade met visspullen in de 'master tackle station', ten tweede de niet geheel onbelangrijke 'refreshments case' en als derde een waterdicht compartiment waarin de lieslaarzen kunnen worden opgeborgen.

De compartimenten zitten natuurlijk vol met het duurste houtwerk, mooi linnenbeklede kisten en dozen en hengels natuurlijk. Bij de hangels zitten uiteraard allerlei haakjes en vliegjes om vissen mee te kunnen plagen. Erg handig is ook de elektrische luchtdroger die ze als extra hebben ingebouwd: van een dagje vissen word je nat en natte spullen worden klam, gaan stinken en doen de ruiten beslaan. Bah, maar dat is dus opgelost.