Bristol kopieert design van Disney Autopia

De Britse autobouwer Bristol tweet zich suf met details van hun nieuwe speeltje, maar inmiddels is de hele auto ongecamoufleerd gesnapt. Waar hebben we dat design eerder gezien?

Het internet haalt de marketingplannen van de meeste autofabrikanten genadeloos in. Tenzij een lek ingepland is natuurlijk, maar dat lijkt hier niet het geval te zijn, want de onthulling staat voor morgen gepland. Bristol heeft voor het eerst sinds 2011 weer eens iets nieuws te melden en wilde dat zo lang mogelijk uitmelken door de Bristol Bullet detail voor detail naar buiten te laten komen. Helaas voor de marketingmanager is het hele ding nu door een twitteraar gesnapt.

Het zou wat overdreven zijn om het een mooi design te noemen. Bijzonder is een betere omschrijving. De details die Bristol stuk voor stuk naar buiten bracht zagen er veelbelovend uit en inderdaad de details aan de auto zijn mooi. De som der details overtuigt minder en het design doet zeker aan de achterkant meteen aan iets anders denken: de autootjes van Autopia in Disneyland Parijs. Ook de voorkant vertoont - op de koplampen na - grote overeenkomsten. Eh, Bristol, wat zijn jullie aan het doen? 

De geruchten waren aanvankelijk dat de auto ook een hybride elektrische aandrijving zou krijgen, maar dat hebben de ontwikkelaars niet voor elkaar gekregen. Of ze hebben het gewoon niet geprobeerd toen ze de BMW N62B48 konden regelen, de 267 pk sterke V8. De productieversie wordt begin 2017 op de weg verwacht en hij zal gebouwd worden in de werkplaats in Surrey.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecc6f9218428', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });