Dieven jatten 56 velgen bij Nederlandse Kia-dealer

Opnieuw bewijs dat Kia in rap tempo upmarket is gegaan. Werden vroeger alleen Duitse merken ontdaan van V.A.N. (velgen, airbags en navigatie), inmiddels is ook een Kia-handelaar slachtoffer geworden van een syndicaat dat op bestelling auto's stript.

Kia-dealer Tinholt in Velserbroek post op Facebook dat in de nacht van 22 op 23 juli veertien Kia Niro's (die auto is vrij nieuw, daarom hier een gigapica) velgloos werden achtergelaten. Ironisch genoeg werd een dag eerder nog vol trots de komst van de Niro's aangekondigd. Dan vraag je er in Nederland anno 2016 ook om hè Zuur. De auto's werden overigens keurig op stapeltjes stenen achtergelaten.

Misschien wel net zo zuur is dat aangifte doen waarschijnlijk geen enkele zin heeft. Bij Tinholt werd namelijk eerder al een lading airbags gestolen. "Dat was nota bene op klaarlichte dag in ons bedrijf. We konden toen met goede bewakingsbeelden naar de politie om aangifte te doen, maar met weinig resultaat", aldus Tinholt. We hebben ze aangeboden de velgroof-camerabeelden op Dumpert te zetten. Dat geven we meer kans.