Aston Martin bouwt de laatste 9 DB9's

Na dertien jaar is het eindelijk gedaan met de DB9, de productielijn moet klaargemaakt worden voor de DB11. Natuurlijk grijpen de Britten de gelegenheid om een paar actiemodellen te bouwen met beiden handen aan.

De Aston Martin DB9 was het eerste model van de serie waarop nu de hele lijn uit Gaydon gebaseerd is. Een lijn homogeen vormgegeven modellen naar de hand van Henrik Fisker. Zelfs de grootste autokenners hebben nog wel eens moeite (vanaf 3:35) met het herkennen van de verschillende modellen uit Gaydon. Het wordt binnenkort een beetje simpeler omdat de laatste DB9's worden gebouwd. 

De negen uitloopmodellen zijn door Aston Martins interne afdeling voor James Bondifisering Q gebouwd. Het negental is zodanig persoonlijk dat Aston nog niet vertelt wat ze er precies mee hebben gedaan, en dat is natuurlijk jammer. Bij Q kunnen ze individualiseren als de beste, getuige ook de speciale herdenkingsmodellen van de V12 Vantage die ter gelegenheid van de 80e verjaardag van de Spitfire werden gemaakt. De kleur die de persoonlijkheidstoevoegers hebben gekozen is in ieder geval tamelijk onpersoonlijk: grijs. Dat hebben we in de afgelopen jaren toch beter gezien bij Aston Martin.