Max Verstappen VIERDE in vrije training Duitsland

Houzee, het laatste raceweekend voor de zomerstop is aangebroken. De Mercedessen deden op de Hockenheimring waar ze goed in zijn: plek 1 en 2 claimen. Mad Max zat er niet ver achter.

In de eerste vrije training lieten de pk-surplus-Mercedessen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg meteen hun dominantie zien. Laatstgenoemde wist met 1:15.517 de snelste tijd te pakken, gevolgd door een 1:15.843 van antagonist Lewis Hamilton. Max Verstappen kampte in het begin met een aantal problemen: er kwam een ongekende vonkenregen onder zijn auto vandaan - veroorzaakt door de titanium skid blocks - gevolgd door soft-banden die sleten als een malle. Volgens Max waren de achterste rubbers na één ronde al op. Op de supersofts werd wel progressie geboekt, waardoor Max alsnog een vijfde tijd wist neer te zetten (1:16.927), waarmee hij voor teamgenoot Daniel Ricciardo (1:17.089) bleef. Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen pakten de 3e en 4e stek. Ook opmerkelijk: achter de Red Bulls vonden de McLarens hun aansluiting op plek 7 en 8.

Nadat Hamilton bijna een fotograaf onder z'n supersofts plakte (video) begon de tweede vrije training als een herhaling van de eerste: Duitse overheersing alom. Hulkenberg had aan het begin een opvlieging, schoot buiten de baan en lanceerde zichzelf bij terugkomst via een kerbstone (video). Uiteindelijk wist Nico Rosberg de snelste tijd neer te zetten met een 1:15.614, met in zijn kielzog Lewis op 0.3 seconden achterstand. Max "we zijn aan het vechten" Verstappen had in de beginfase de derde tijd in handen, maar moet genoegen nemen met een meer dan prima vierde tijd (1:16.456). In beide trainingen is 'ie voor teamgenoot Ricciardo (1:16.490) gebleven, wat hoop geeft voor de kwalificatie morgen. Al moeten we niet vergeten dat Ricciardo een absoluut kwalificatiebeest is. Het gaat er dus om spannen wie van de twee morgen het rondje Hockenheimring het snelste aflegt. Enfin, zondag gaat er weer een Mercedes winnen.

Tot slot nog een shoutout naar de feestmutsen van McLaren, die de moeder aller knalfuiven voor Alonso organiseerden.