Audi denkt na diesel aan waterstof voor Le Mans

Zijn we net gewend aan de diesel- en hybridemotoren die de benzineschreeuwers hebben vervangen in de topklasse van de 24 uur van Le Mans, denkt Audi alweer aan de volgende stap.
@media (max-width: 679px){#fig-6174efd9bdbd0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6174efd9bdbd0 img{#fig-6174efd9bdbd0 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6174efd9bdbd0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6174efd9bdbd0 img{#fig-6174efd9bdbd0 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6174efd9bdbd0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6174efd9bdbd0 img{#fig-6174efd9bdbd0 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6174efd9bdbd0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6174efd9bdbd0 img{#fig-6174efd9bdbd0 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}

De Duitsers laten zien dat ze graag buiten de gebaande paden treden door te bevestigen dat een Le Mans-racer op waterstof heel goed mogelijk is. Audi's ontwikkelingsbaas Stefan Knirsch vindt het dan wel een vereiste dat de waterstofaandrijving terug te vinden is in productieauto's. "Als we op deze manier onze capaciteiten willen laten zien, dan kan dat inderdaad. Maar eerst moeten we zeker weten dat de techniek een toekomst heeft in productieauto's. We willen niet dingen laten zien die niet in productie gaan. Momenteel is dat door de gebrekkig infrastructuur voor waterstofauto's nog erg onzeker."

De komende jaren blijven de Audi's dus nog gewoon met diesels rondscheuren, maar dit is wel de eerste keer dat een hoge pief binnen het merk de waterstofoptie reëel noemt. De vierringer bouwt al een tijdje aan waterstofmodellen voor op de weg en wil in de toekomst een leidende rol op het gebied van deze brandstof op zich nemen. Dat plan heeft BMW ook, die daarmee de grote concurrent van Audi vormt. Mercedes heeft het waterstofprogramma grotendeels opgegeven en zal dus geen belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van deze nieuwe techniek.

Bij de introductie van elektrische auto's heeft Audi moeten toezien hoe BMW met zijn i-modellen bij het grote publiek bekendheid genereerde. Die imagoachterstand wil Audi op het gebied van waterstofauto's niet oplopen en daarom ziet het bedrijf het enduranceracen als een mogelijk uithangbord van de nieuwe techniek. De waterstofauto's staan tenslotte al klaar volgens Audi. "We ontwikkelen nu waterstoftechnologie op productieniveau, maar de markt beslist wanneer we het lanceren. We zijn klaar, maar de infrastructuur is er nog niet", legt Knirsch uit. "Maar als het omslagpunt komt, zullen wij er zijn."

Of Audi met waterstof naar Le Mans komt, hangt dus helemaal af van de consument. Als die waterstof omarmt als de brandstof van de toekomst, is het slechts een kwestie van tijd. Maar momenteel ziet het daar nog niet naar uit. Het aantal tankstations die waterstof aanbieden is te beperkt en de vraag uit de markt blijft weg. Een mooi voornemen van Audi dus, maar waarschijnlijk eentje die snel verdampt.