Wie zijn uitverkoren voor de Ford GT?

De eerste batch Ford GT's voor 2017 bestaat uit slechts vijfhonderd exemplaren en misschien blijft het daar wel bij. Jammer voor hen die afgewezen werden, want er waren zo'n zevenduizend aanmeldingen. Dit zijn een paar namen die het wel haalden.

Natuurlijk zijn die zevenduizend mensen die bijna een half miljoen dollar wilden neertellen, geen prutsers. Maar we vragen ons af of de GT wel zo waanzinnig goed is als Ford suggereert. De Ferrari-aspiraties, het dealertje pesten en natuurlijk het afwijzen van duizenden klanten, het schept nogal wat verwachtingen. We horen van de volgende mensen of die verwachtingen bewaarheid worden. 

Zonder kapitalen en met de 5. deadmau5 is een Canadese producent van progressive house. In zijn muziek worden de uitersten van de fuga-vorm opgezocht. Nee, inderdaad, niet echt nee. De 3,5 liter V6 uit de GT zal beter klinken. Verder bekend als persona non grata van Ferrari.

C.J. Wilson is een all American mooiboy die ook nog eens honkbal speelt en in zijn vrije tijd racet. Hij bezit al een speciaal voor hem verbouwde McLaren P1. Dit zijn inderdaad de types die je in een Ford GT wilt zien. 

De bekende autovlogger maakt filmpjes waarbij de camera net iets te dicht op zijn hoofd staat, maar weet wel waar-ie het over heeft. Is zeer geschikt voor Ford om te dienen als marketeer-door-journalistiek.

Wat geldt voor Schmee 150, geldt ook voor Brooks (ja, dat is zijn artiestennaam) van DragTimes. Brooks neemt zijn nieuwe taak zo serieus, dat hij onmiddellijk een filmpje maakte met de geschiedenis van de Ford GT. 

Mevrouw MacDonald is een Schotse zangeres (kent u deze nog?) en verklaard Ferrari-liefhebber die in het bezit is of was van zowel de 458 als de 488 GTB. Slimme keus van Ford dus, bovendien verdiend voor MacDonald, lijkt ons. Tevens de enige naam in het rijtje die bij het grote publiek soortvan bekend is.

Grote onbekende maar broer van Sajeev Mehta. Sajeev schrijft voor The Truth About Cars. Eerlijk gezegd voelen we ons ontzettende kneuzen, want iedereen die maar in de buurt van een laptop zit en iets over een auto zegt, krijgt een GT.