Wil Samsung nu ook auto's maken?

We hadden het kunnen weten: als Apple iets doet, is Samsung er als de kippen bij om dat trucje te imiteren. Nu zouden de Zuid-Koreanen zich verder de autowereld willen begeven.

Momenteel lijkt het erop dat Apple niet meer bezig is met het ontwikkelen van een eigen (zelfrijdende) auto, maar slechts investeert in de noodzakelijke technologie daarvoor. Het bedrijf lijkt zich dus te focussen op een rol als toeleverancier. Dat hebben ze bij Samsung kennelijk eerder gehoord dan de rest, want dat wil precies hetzelfde doen.

Volgens Bloomberg-bronnen is Samsung in gesprek met FiatChrysler over de overname van Magneti Marelli, een dochteronderneming van FCA. Magneti Marelli is een belangrijke leverancier aan de auto-industrie en volgens insiders zou het bedrijf ongeveer drie miljard dollar waar zijn. Als Samsung tot een overname besluit, zou het de grootste aankoop van het bedrijf buiten Zuid-Korea tot nu toe zijn. 

Vroegah was de autowereld een relatief gesloten bolwerk, maar nu springt de ene na de andere techcorp op de automotieve bandwagon. De Chinese zoekmachine Baidu is ook al in de autobusiness gedoken. Er is inderdaad aardig te verdienen in de wereld van wielen, maar dat is niet de voornaamste reden waarom Apple en Samsung zich er nu ook begeven. Een belangrijke factor is dat hun omzetten wel erg afhankelijk zijn geworden van smartphones - en die markt koelt langzaam af. Dus ja, dan ga je in auto's, kennelijk. Bovendien heeft Samsung al een minderheidsbelang in zowel Renault Samsung Motors als BYD.