De BMW 507 van Elvis Presley ziet er weer heerlijk uit

Elvis Presley was een koning. Hij had alleen extreem rare smaak in auto's. Zo kocht hij zich ziek in verschrikkelijke Cadillacs, maar was hij ook de eigenaar van deze onlangs gerestaureerde BMW 507.

In 2014 werd Elvis' oude BMW 507 teruggevonden. Hij reed de auto tijdens zijn militaire dienst in de jaren vijftig in Duitsland. Het was nogal een big deal, alsof we ineens een melktand van de Heere J zelf hadden opgesnord. De wagen was in abominabele staat maar werd verkocht aan BMW die de bolide restaureerde. Het ging kwaad tot geiler en waar BMW mee eindigde is binnenkort te zien op het Pebble Beach Concours d’Elegance.

Interessant is dat de motor nieuw is, maar wel opgebouwd werd uit oude en originele onderdelen. De originele motor ging namelijk ergens in de geschiedenis verloren. De kans bestaat dat Elvis er zelf een Chevy-blok in heeft laten gooien. In ieder geval heeft BMW de wagen opgekalefaterd met een honderdvijftig pk sterke 3.2 liter V8. 

Oh en een leuk feitje voor iedereen die deze vrijdagavond seksloos en kansloos op een bank zit. De rare rode lak was bedoeld om het zinloos te maken voor vrouwen om in lipstick liefdesbriefjes op de carrosserie te schrijven. Dat gebeurde namelijk voortdurend. Goedenavond!