Imitaties boeien Land Rover-ontwerper niet

Als je het druk hebt dan heb je geen tijd om over van alles op te winden. Bijvoorbeeld na-apers, die zullen Gerry McGovern van Land Rover echt een worst wezen.

Ontwerpers zijn duidelijk andere mensen dan marketeers en juristen. Die laatste twee groepen gaan altij helemaal over de rooie als er maar een beetje winst uit te halen valt. De marketinglui hebben geen zin om hun marktaandeel te moeten delen met anderen en de juristen hebben alleen maar werk als er ruzie is. Die grijpen natuurlijk elke kans om ruzie te maken met beide handen aan. LaRo's eigen juristen jagen bijvoorbeeld achter het Landwind - bekend van deze curieuze crash - aan.

Land Rover en Range Rover hebben een ontwerper in huis van het meest ontspannen type: 'Ik denk er niet eens over na of andere mijn werk namaken.' Gerry McGovern heet hij en hij probeert zich niet bezig te houden met wat andere ontwerpers doen. 'Het DNA van Land Rover komt uit een rijke traditie en het heeft alle ingrediënten [die ik nodig heb]'. Gelukkig houdt hij niet bij deze droge uitspraak die zo uit de boeken van de PR-afdeling hadden kunnen komen. McGovern heeft ook Cruyffiaanse citaten voor ons in de aanbieding:  'A car is a car at the end of the day; it's got to have lamps, doors, a windscreen and quite often people will draw comparisons.' Juist.

Volgende maand tonen de Britten hun nieuwste Discovery in Parijs en dan kunnen we zien of de ontwerper echt niet bij andere merken af heeft zitten kijken. De spy-shots laten in ieder geval een familiegelijkenis zien, maar ook een jammerlijke verdere afronding van de auto. En natuurlijk de karakteristieke knikken op het dak die in een Disco horen. 

Het volgende project voor McGovern is de nieuwe Defender. Maar als hij daarvoor bij andere  fabrikanten gaat winkelen, dan is hij echt gek geworden: teken twee vierkanten achter elkaar en klaar is Gerry.