Leicester City-baas koopt 19 keer BMW i8

Vichai Srivaddhanaprabha is niet alleen de man met de moeilijkste naam (in the world), hij heeft ook de grootste bestelling i8's in de geschiedenis op zijn moeilijke naam staan. Gewoon als cadeautje.

Het kampioenschap van voetbalclub Leicester City afgelopen mei in de Britse Premier League was iedereen vast alweer vergeten. Hier dan, in Nederland, want de Thaise eigenaar van de club onthoudt het bijzondere moment uiteraard wel. En om ons geheugen wat op te frissen heeft hij er een automobiele herinnering aan toegevoegd. Negentien stuks zelfs.

Het nieuwe seizoen van de voetballers van Leicester begon met een leuk presentje: een blauwe BMW i8. Voor de 23 spelers van het team stonden 19 auto's klaar. Dat is niet omdat het geld van Srivaddhanaprabha op was, maar omdat er een paar kampioenschapswinnaars de club hebben verlaten sinds mei en overlopers krijgen uiteraard geen cadeaus. De keus voor de i8 lijkt beter bij de voetballers te passen dan Zlatans V90 en laten we hopen dat de Leicesterse politie nu weet dat ze de spelers niet apart hoeven te profileren.

Het negentiental van BMW is in de clubkleur blauw gespoten (beter dan deze kleur) en kostte de eigenaar £2 miljoen (ongeveer €2,4 miljoen). Voor de duizendvoudig miljonair een schijntje, zeker na de verkoop van N'Golo Kante aan Chelsea voor £30 miljoen. In 2010 kocht de Thaise tax-free-shop miljardair de club voor slechts £40 miljoen. Tot nu toe een prima investering dus.