Ook Mika Hakkinen buigt nu voor Max Verstappen

Kampioenen die toegeven dat ze fout zaten, zijn zo mogelijk nog grotere kampioenen. Mika Hakkinen is er een uit die categorie: 'Ik had Max niet moeten bekritiseren.'

Max Verstappen werd de jongste Formule 1-coureur aller tijden, waar uiteraard IEDEREEN wat van vond. De meeste auto-autoriteiten waren niet al te positief en kwamen op het lijstje met Max-hat0rs. Mika Hakkinen (47) kan nu van dat lijstje af, hij trekt zijn keutel (eindelijk) in. De Finse tweevoudig oud-wereldkampioen was dit weekend in het hol van de leeuw, Nederland. Om precies te zijn was hij in Assen tijdens de Gamma Racing Day.

Wie in Nederland autosport zegt, zegt tegenwoordig meteen Max Verstappen. Het aanwezige journaille trok de kritische Mika daarom even aan zijn staart om verhaal te halen: hoe zat dat met zijn gejengel over de leeftijd van Verstappen?

Ter geheugenverfrissing: 'I would never let a driver as young as that race in F1.'

De Fin gaf nu toe dat hij er met zijn persoonlijke aanval op Verstappen helemaal naast heeft gezeten. Tegen Motorsport zegt hij: 'Ik ben trouwens hartstikke blij dat ik er zo naast zat, het heeft mijn gevoel versterkt dat jongens en meisjes er tegenwoordig sneller klaar voor zijn in deze wereld. Je moet naar ze luisteren en je moet ze uit laten spreken.'

Tjonge wat een feelgood allemaal daar in Assen. Hakkinen gaat door dat hij zelf nog helemaal niet klaar was toen hij zestien à zeventien was. 'Ik reed karts en vond wel dat ik overal klaar voor was, maar het was toen nog niet normaal om al naar de Formule 1 te kijken.' Volgens de Fin komt de snellere ontwikkeling van de 'youngsters' tegenwoordig mede door het internet, waar ze allerlei dingen kunnen opzoeken. Hij vergeet daarbij ook de simulatoren te noemen, waar Max enkele uren per dag doorbrengt.

Hoe dan ook, het lijstje van mensen die zeggen rekening te houden met Verstappens talent is weer wat langer geworden.

Naschrift. Waarom Hakkinens mening er toe doet ziet u hieronder.