Valentino Balboni gaat in de knalpotten

Is er iemand die meer weet van Lamborghini's dan Valentino Balboni? Precies, niemand is daarom beter geschikt om je Aventador te verbeteren met een nieuwe uitlaat.

De man die er veertig jaar lang voor zorgde dat de Lamborghini's fantastische automobielen waren, heeft er na een pensioen van acht jaar weer een baantje bij genomen. Hij wordt tuner. Eerste project, een nieuwe uitlaat voor de Aventador SuperVeloce.

De reden voor Balboni's pensionering in 2008 was nogal Italiaans: op zijn zestigste was het volgens de wet tijd voor Valentino om Chianti te gaan drinken onder een olijfboom. Zo wordt het natuurlijk nooit wat met de euro. Gelukkig voor ons is Balboni niet van het luie type. Hij heeft dus een nieuwe bezigheid bedacht: Lamborghini's verbeteren. 

Indirect is dat eigenlijk een sneer naar zijn opvolgers: blijkbaar maakt hij betere Lamborghini's dan Lamborghini zelf. We wachten nog even met oordelen tot we een uitlaat van VB, want zo gaat het nieuwe bedrijf heten, in handen krijgen. Oké, we wachten niet helemaal: de foto van het slechts 6,3 kilo wegende uitlaatsysteem ziet er alvast geweldig uit. Jammer dat het in een auto verstopt gaat worden. Het wordt een vrij exclusief ding, er worden er maar 30 van gemaakt, waar ze trouwens per stuk 350 uur over doen. Reken er dus ook maar vast op dat je een flinke smak geld moet inleveren om een Balboni onder je Aventador te kunnen leggen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed1361fd92e5', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });