Dus toch! Je gaat beter rijden van racegames

Wat je zelf diep van binnen altijd al hebt geweten is nu ook wetenschappelijk aangetoond: van race games ga je beter rijden.

Dat Max Verstappen al jaren een paar uur per dag in de racesimulator zit, hoeft natuurlijk geen bewijs te zijn dat het echt werkt om je beter te laten rijden. Michael Phelps wint gouden medailles op de Olympische Spelen met blauwe plekken van 'cupping' op zijn rug, maar dat is geen reden om te denken dat je na een cupsessie zelf ook harder gaat zwemmen. 

Wetenschappelijk onderzoek is daarentegen wel bewijs te noemen dat je van spelletjes beter leert autorijden. In China hebben de wetenschappers van New York University Shanghai (ja, die bestaat echt) de invloed van spelletjes in de race-sim op het rijgedrag van mensen onderzocht.

De uitkomsten zijn veelbelovend voor de Max Verstappen wannabe's, het heeft dus inderdaad zin om te oefenen. Nou zit onze Max wel erg lang op zijn Playseat, de onderzoekers vonden dat vijf uur per week gedurende zes maanden al genoeg is om je beter laten rijden. Het onderzoek toonde aan dat de proefpersonen beter tussen de lijntjes konden rijden en overall betere oog-handcoördinatie hadden ontwikkeld dan de controlegroep.

Wie gaat er nu aan Lewis Hamilton uitleggen waarom Max steeds vaker met zijn neusvleugel bij hem in de versnellingsbak komt rijden?