VIDEO. Rimac Concept One vernedert Tesla en LaFerrari

Eindelijk eens geen video waarin de Tesla Model S in Ludicrous Mode een of ander supercar vernedert. Welnee, de Tesla wordt zelf anaal genomen door een Kroaat, de Rimac Concept One. Oh ja, de LaFerrari krijgt dezelfde behandeling.

Een elektrische auto en een hypercar vernederen in één filmpje, daar heb je een bijzondere machine voor nodig. Een auto die nog wat elektrischer is dan anderen. De Rimac Concept One is er zo een. De Kroatische startup die test met een leuk vormgegeven conceptcar, probeert er geen Victor Mullertje mee te doen door eerst uit te voeren wat ze beloven en het daarna pas te beloven.

Dat lijkt een beter plan. En een bijzondere prestatie, zeker als je je bedenkt dat het bedrijf in 2009 in een schuurtje ontstond zonder een platform of donorauto. Het ontwerp heeft iets van een Jaguar F-type meets Koenigsegg met iets anders in het midden. 

De techniek is echter waar het om draait en die is bijzonder, want veel auto's hebben de Tesla Model S P90D in Ludicrous Mode nog niet weten te verpulveren in een dragrace. De Britse Coureur Archie Hamilton is de  stuurman die met een Tesla en een LaFerrari aan de start komt om tot tweemaal toe door de gespierde Kroaat te worden verpletterd.

Vier elektrische motoren met in het totaal meer dan 1.600 Nm en volgens eigen opgave ruim over de 1.000 pk zijn daar de reden voor. Het blijft jammer - maar ook magisch - dat die elektromotoren zo weinig drama maken bij hun epische werk.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b722be15d8', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });