Drie wereldrecords tijdens één veiling verbroken

Je kunt natuurlijk de hele dag de medaillespiegel van Nederland bij de Spelen in de favelas F5'en, maar dan zijn autoveilingen echt interessanter. Zoals die van Sotheby's in Monterey, waar vrijdagavond drie prijzige wereldrecords werden verbroken.

We houden het kort, dan kunt u doorscrollen naar de plaatjespr0n. Op de eerste plaats komt de Jaguar D-type die op een goede dag in 19565 Le Mans wist te winnen. De nieuwe eigenaar betaalde inclusief premies een fijne 21,78 miljoen dollar. Na een naar verluidt ernstig spannende biedingenoorlog tussen vier potentiële kopers, wist de Jaguar daarmee het wereldrecord te pakken voor duurste Britse auto ooit op een veiling verkocht. Het vorige record was in handen van de Aston Martin DB4 GT Zagato, die ging weg voor 14,3 miljoen dollar.

Vervolgens werd Phil Hills Ferrari 750 Monza afgehamerd voor 5,225 miljoen dollar. Ja, vinden wij ook een raar bedrag, maar het is wel het hoogste bedrag dat ooit voor een 750 Monza werd betaald. Tot slot was een enthousiasteling bereid om maar liefst 13,75 miljoen dollar te offeren voor de allereerste Shelby Cobra. Dit is een wereldrecord voor een Amerikaanse auto. 

En dan nu fappen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dead7de844ed', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });