Ferrari-designer beunt bij, maakt een supercabrio

De man die ooit bij de ontwerpafdeling van Ferrari furore maakte is op eigen benen gaan staan. Geen slechte zet, als deze Kode57 Enji het resultaat is.

Op het autofeestje in Pebble Beach heeft Ken Okuyama (résumé) dit weekend zijn nieuwste vierwieler laten zien. Een tweezits supercar genaamd Kode57 Enji, zonder ook maar iets dat op een dak lijkt. En met behoorlijk wat Ferrari-invloeden. Wat niet heel vreemd is, gezien het feit dat de Japanner ooit voor de Fiat Group in het designteam van de Ferrari Enzo en de Maserati Quattroporte zat.

Als we naar binnengluren zien we duidelijk het stuur van de Ferrari 599 GTB en een soortgelijk instrumentencluster. Vermoedelijk is die auto als basis gebruikt, aangezien er ook een 6.0-liter V12 onder de kap ligt. De body is opgetrokken uit carbonfiber, waardoor de weegschaal een niet al te schokkende 1.634 kg (drooggewicht) aantikt.

Of Ken Okuyama, die in 2006 zijn eigen designbureau oprichtte, de tweezits speedster ook daadwerkelijk gaat verkopen/produceren valt nog te bezien. Mocht het zover komen, dan komt de auto beschikbaar met een Novitec-pakketje, waarmee het vermogen op 629 pk en het koppel op 641 Newtonmeter uitkomt.