Aangehouden: kansenparel in onverzekerde gouden Maserati

En we hebben weer een kansenparel, een relatief geslaagde zelfs. De negentienjarige Hamza Sheikh claimt miljardair te zijn en reed derhalve in een gouden Maserati. Zonder verzekering, maar wel met kapotveel kapsones wollah.

Het lijkt ons sterk dat mijnheer Sheikh daadwerkelijk miljardair is en als wel, dan heeft-ie dat in ieder geval niet te danken aan zijn enorme intellect. Sheikh, die in vastgoed zit, reed als novice in een Maserati GranCabrio met gouden paintjob én een L-sticker. Een afkorting voor 'L met vingers' vermoedelijk. Het hele ensemble is precies even onopvallend en smaakvol als een zigeunerbadkamer. Heel raar, maar dan gaat de politie je dus etnisch profileren en je auto in beslag nemen. 

Wat er dan gebeurt zal je verbazen is de pinakel van patjepeeër, de apex van aso en toppunt van tuig. Want Sjeikmans legt even uit waarom hij cool is en de rest van de wereld niet. Naar de beste tradities van Amsterdam-West schept hij op over zijn automotieve vermogen: "I have a Rolls-Royce and a Range Rover. I am just waiting for my new gold Lamborghini to be delivered in the meantime. Since I was young I have been learning to drive in supercars — I’ve also learnt in a Porsche Panamera, so a Maserati is a piece of cake." Wij pakken even een teiltje en verdrinken ons daarna in halfwarm behangplaksel. Na dit in ieder geval: "I’ll just learn to drive in a Rolls Royce."

Er is echter meer zelfingenomen kots met klonten: "I am the golden child of my family, that’s why my car is gold. En voor wie nog geen touw over een balk heeft geworpen  en ook het krukje nog niet heeft weggeschopt: "am a billionaire and when learning to drive in my Maserati I get a lot of jealousy, but if I have the money why not? Everything I have is because of my mother’s prayers and Allah. Jealousy is a mental cancer, please get treated.” 

Punchline: oh, wacht die stond hierboven al. Daar komen we niet overheen, wollah.