Daar is ie weer, de Savage Rivale. Nu op batterijen

We hebben alweer een tijdje niks gehoord over de Savage Rivale. Zo lang eigenlijk, dat we dachten dat het Road Yacht gezonken was. Maar nee, dat is niet het geval. De Savage is terug en hij moet nu elektrisch worden.

In de categorie leuk idee, uitvoerbaarheid moeilijk, is de Savage Rivale GTS een opvallende kandidaat. De auto ziet er best aardig uit en heeft een geinig concept. Er zal zelfs wel een markt voor zijn. Die markt is alleen klein en moeilijk te bereiken als je geen doorgewinterde autofabrikant bent. Het heeft vast een reden dat er zo weinig vierpersoons supercars worden gemaakt die een cabriodak hebben. Laten we er eens een paar opnoemen. A, vier inzittenden zijn niet goed voor de prestaties, daarom neem je maximaal één passagier mee in een supercar. B, Cabrio's zijn zwaar en dat is ook niet goed voor de prestaties. C, vier deuren maken het helemaal moeilijk om het dak eraf te halen, waardoor de auto nog wat zwaarder wordt. D, moeilijke dingen zijn duur. E, dure dingen verkopen niet zo makkelijk.

Tel daarbij op dat de bedenkers van de auto (hoewel ze al sinds 2009 bezig zijn met de GTS) geen enkele ervaring hebben met het maken en verkopen van auto's. Maar hé, daar meldt zich een Japanner met een illuster idee: laten we de 7,0 liter V8 van Corvette uit de auto gooien en er elektromotoren en batterijen in zetten. Briljant natuurlijk, want het is nóg eenvoudiger om een elektrische auto te maken, toch? En batterijen wegen bijna niks, toch? Dit plan kan eigenlijk alleen maar fout gaan.

Wellicht dat deze ontwikkelaars eens met Elon Musk moeten gaan praten om wat meer realistische ideeën te verzinnen. Begrijp ons goed, wij zijn fan van belachelijke plannen, maar zelfs Elon heeft er een planning voor: begin met iets relatief simpels en maak dat een succes (Tesla Roadster), maak vervolgens een iets moeilijkere succesvolle auto (Tesla S), daarna ga je voor de massa.

Het is dat de mannen van Savage Rivale al een rijdend exemplaar hebben weten te construeren en dat de Japanse partner Green Lord Motors al auto's bouwt, anders hadden ze de volle vijf Victor Mullers gekregen. Nu moeten ze het doen met vier Mullers op de schaal van Victor Muller.