Max Verstappen ZEVENDE in kwalificatie Italië

Dit weekend staat Ferrari's thuisrace op het menu. Op het legendarische asfalt van Monza, waar men F1 zo'n beetje heeft uitgevonden, kwamen Raikkonen en Vettel echter niet verder dan een 4e en 3e plek. Want Mercedes.

Wie een hoge topsnelheid kan neerzetten doet goede zaken op Monza. Het mag daarom geen verrassing heten dat beide Mercedessen in Q1, Q2 en Q3 oppermachtig waren. Lewis Hamilton zette de snelste tijd neer met een 1:21.135, gevolgd door Nico Rosberg op een halve seconden. Daarmee start de achterlijk snelle Brit morgen voor de 5e keer vooraan op dit circuit, waarmee hij Senna en Fangio evenaart.

Bij Red Bull Racing werd het gemis van een concurrerende Vmax opnieuw pijnlijk duidelijk. In Q2 zat er niet meer in dan een achtste plek voor Verstappen, Ricciardo ging naar de zesde plek. Max leek het vooral in de laatste sector van het circuit (vanaf bocht 8) af te leggen ten opzichte van zijn teamgenoot. In Q3 moest Max genoegen nemen met een P7, Ricciardo dook onder hem door met een P6, die door een verschil van 1 duizendste morgen de Williams van Bottas voor zich heeft staan. 

Dit gaat morgen een taaie worden voor de Red Bulls. En een vrij gemakkelijke victorie voor Lewis Hamilton. Business as usual.

Update. Goed interview van Olav Mol met Niki Lauda bij Ziggo. Over Lauda's reactie op Vestappen in Spa.