Max Verstappen ZEVENDE in Grand Prix van Italië 2016

Tussen de tifosi op het hogesnelheidscircuit Monza eindigt Max Verstappen op een zevende plek. Een net resultaat in deze saaie race op een baan die de Red Bull duidelijk niet ligt.

De start blijkt beslissend voor een paar belangrijke spelers. Hamilton verprutst de start en verliest plekken aan Rosberg en de Ferrari's. Die rode rakkers weet hij terug te pakken, maar Rosberg haalt hij niet meer bij. Ook Max komt niet goed weg en verliest gewoon vijf plekken. Het kost hem de rest van de race om dit verlies weer goed te maken. Dat levert dan wel weer een paar mooie inhaalacties op, waarbij de uitremactie op Sergio Perez bij de chicane het hoogtepunt vormt. Uiteindelijk is de zevende plek het beste dat de Nederlander uit dit circuit kan halen. Max pakt daarmee een paar belangrijke WK-puntjes en kan zich nu op maken voor circuits die de Red Bull beter liggen.

De winst is voor Nico Rosberg. Hij krijgt de leiding in de schoot geworpen door de slechte start van Hamilton en de overwinning is daarna niet meer onder druk komen te staan. Hij verloor heel even P1 door zijn pitsstop, maar hoefde zich niet druk te maken, omdat hij wist dat zijn teamgenoot ook nog moet stoppen. Een makkelijke en weinig spannende overwinning voor de Duitser die nu vlak achter Hamilton staat in het kampioenschap.

Wij hopen niet dat je dit weekend had uitgekozen om voor het eerst een F1-race te kijken vanwege de Verstappen-hype. Het was een vrij saaie race, waarbij de winnaar na tien meter al vrijwel vast lag en de spectaculaire inhaalacties schaars waren. Hou vol, want de kans is groot dat de komende race in Singapore meer spanning gaat opleveren.

Update. Reactie van Max over z'n race.