Volkswagen geeft de wereld een nieuwe Touareg

De huidige Volkswagen Touareg is op. De sympathieke auto in een onsympathiek segment leek even met uitsterven te worden bedreigd, maar ziehier, zijn opvolger heeft zich gemeld.

In een SUV-wereld vol makelaars in BMW X5'en en Audi Q7's is de Touareg - vernoemt naar een clubje berbers - een relatief bescheiden mastodont. Luxe van binnen, te gekke motoren (kennen we DEZE nog?) en de looks van een onbeholpen accountant. We hebben er een zwak voor. Maar hij draait mee sinds 2003, dus het is tijd voor een opvolger.

Op spyshots uit de Heimat zien we dat de nieuwe Touareg zijn ronde vormen langzaamaan verliest. In lijzig autojargon heet dat: hij heeft scherpere lijnen gekregen. Ook het dak loopt iets meer af dan de huidige versie. En omdat het SUV-aanbod van VW langzaamaan uit begint te puilen met grote jongens als de Tiguan XL, wordt aangenomen dat de Touareg ook een stukje groeit. Tot een meter of 5.

Gelijkenissen met de Audi Q7 of Bentley Bentayga berusten niet op toeval, de Touareg staat op hetzelfde MLBevo-platform. Helaas zonder V8's, in de nieuwe Touareg komen enkel vier- en zescilinders te liggen. En er komt een plug-in hybride, opdat makelaars hem overal in de stad bij een laadpaal kunnen neerzetten.