Zo hoort het, man stopt V8 in een DeLorean

Buiten de set van Back to the Future is er nog nooit een DeLorean geweest die daadwerkelijk cool was. Een V6 is toch niet zo heel erg indrukwekkend als de V8 die je zou verwachten. Gelukkig zijn er knutselaars die doorgaan waar DeLorean stopte.

Deze video komt met een Vocal Fry alert, maar laat je er niet door weerhouden: de DeLorean maakt het goed. Een auto van roestvrijstaal (sorry roestwerendstaal, roestvaststaal) is gewoon cool. Hij ziet er ook serieus blits uit. Maar dan start je hem. Zit er een V6 van Renault in. Zucht. Leuk in een Renault 25, maar niet in een 'sportwagen'. 

Ondanks dat de DeLorean uit Ierland komt, straalt hij toch aan alle kanten Amerika uit: kijk alleen even naar het verschrikkelijke interieur. Een V8 onder de motorkap zou dus op zijn plaats zijn om dat te compenseren. Maar ja, krap en moeilijk. Josh uit de video is een werktuigbouwkundige en is dus de Amerikaanse variant van de Delfterik, een fietsenmaker. Lekker prutsen totdat je auto wel is zoals hij moet zijn. Hij kocht een LS4 V8 van General Motors en lepelde die achter de stoelen. 

De transmissie en de remmen zijn nog origineel, maar de koeling heeft Josh geüpgradet. Ook de ophanging is nog toe aan wat verbetering, hard gasgeven maakt de neus nogal licht. Het is dus een work in progress, maar het is zeker back tot the future.