Terugkijken: wat zei Max Verstappen ook alweer in Singapore?

Op het Marina Bay Circuit in Singapore deelde Max Verstappen vorig jaar vast een aantal visitekaartjes uit aan hat0rs: Als laatste weg bij de start en dan toch nog als achtste eindigen met een brutale mond tegen de baas.

Tuurlijk, Max Verstappen had in zijn Toro Rosso al een paar keer laten zien dat hij echt wel kan rijden, maar in Singapore maakt hij voor het eerst echt nieuws. In de laatste ronde wilde de teamleiding hem nog even omwisselen met teamgenootje Carlos Sainz, die met zijn nieuwere banden sneller zou zijn. Was 'ie natuurlijk niet en Max riep 'NO' over de teamradio. Duidelijk. Het is het moment van de wedstrijd, maar daarvoor is er al heel wat gebeurd.

Bij de start blijkt de auto van Max vast te staan in de verkeerde versnelling waardoor hij niet wegkomt en uiteindelijk met een rondje achterstand achter het veld aan moet racen. Een safety car helpt hem weer terug naar dezelfde ronde als de leiders, waardoor hij weer terug in de wedstrijd komt. Later profiteert hij nog eens van een neutralisatie van de race. Dan komt dat legendarische punt waarop hij de teamorder negeert, waar hij later nog gelijk in krijgt ook. 

Komend weekend heeft Verstappen een auto met 15 extra pk's aan boord. Bochtig en waarschijnlijk nat komt het aan op de grip. Dat is precies wat de Red Bulls hebben, het kan dus een mooi en in ieder geval spannend weekend worden. Maar nu eerst, terugkijken.