Bewijs. BMW geeft de wereld een 8 Serie

Terwijl het gros van de autobouwers tegenwoordig enkel nog in SUV's en driecilinders denkt, herinnert BMW ons eraan dat er ook nog zoiets als een absurd grote en onnodige coupé bestaat: de 8 Serie. Die gaat er dus komen.

Goed nieuws voor wie nog geregeld met weemoed terugdenkt aan de 8 Serie van 20 jaar geleden, toen Twaalfcilinders Nog Heel Gewoon Waren. Er zijn spyshots boven komen drijven strategisch vrijgegeven van een BMW met een aflopende daklijn en DB9-achtige breedheupen. Ofwel: de geruchten over een 8 Serie Coupé blijken waar. Naar verwachting komt de auto op het onderstel van de 7 Serie te staan, het CLAR-platform waarin een fikse portie koolstofvezel is verwerkt om de stijfheid te vergroten en het gewicht naar beneden te brengen (achtergrond).

Het andere juichnieuws is de wederkomst van de magistrale twaalfcilinder in een BMW coupé. Hiervoor wordt hetzelfde 6.0-liter blok als in de M760Li xDrive ingezet. En recent heeft BMW al termen als 'M850' en 'M8' geregistreerd, dus wat ons betreft wordt dit dé BMW op de komende jaren in de gaten te houden.

Ja, er zit interessante concurrentie voor de Mercedes S-Klasse Coupé aan te komen.