Daniel Ricciardo bouwt zijn favoriete circuit

Miljonair Klaas Zwart is een van de weinige mensen die zijn droomcircuit zelf heeft kunnen bouwen. In het Spaanse Ronda bouwde hij het Ascari Circuit. Ook Daniel Ricciardo droomt van een eigen circuit en heeft vast een voorproefje gegeven.

Alle coureurs hebben favoriete bochten en secties op allerlei banen in de wereld. Het is alleen jammer dat al die geweldige stukken nooit op een rijtje liggen in een enkel circuit. Goed bofkonten als Klaas Zwart, die smijten gewoon een bak geld op tafel en bouwen wel zo'n circuit. Maar dan is het dus het favoriete circuit van Zwart zelf. Hij heeft wel een verzameling Formule 1-wagens, maar hij is geen 'echte' Formule 1-coureur. 

Daniel Ricciardo is dat wel, maar die dan weer niet zo veelvoudig miljonair als de eigenaar van Ascari. Hij droomde wel het perfecte circuit bij elkaar en het is inmiddels gebouwd. Oké, teleurstellend, het is een Scalextric baan. Hoewel het dus een schaalmodel is, blijkt de Australiër er extreem mee in zijn nopjes. Hij lacht altijd al breeduit, maar op de foto voor zijn droomcircuit is zijn gezicht een en al tand en blijdschap.

Zijn allerfavorietste stukje circuit ligt in Monaco, het gedeelte bij het zwembad heeft voor Ricciardo de ideale flow en ritme om door de bochten te zigzaggen. Teamgenoot Max zal wat minder graag aan dat stukje weg denken. 

De overige stukken die Daniel in zijn toppertjes bouwde zijn:

Bocht zes, zeven, acht van Albert Park in Australië. De links, rechts, links-combinatie brengt die mooie flow waar hij zo van houdt. Vervolgens pakt hij een stuk uit Suzuka: De eerste sector die als een slang tegen de heuvel op klimt. Daarna komt dat befaamde zwembad uit Monaco, de chicane, de hoge kerbs en de vangrails die vlakbij staan. De eerste bocht uit Austin hoort bij de favorieten vanwege de brede apex waar kansen zijn om in te halen. Een favoriet circuit kan natuurlijk niet zonder een stuk uit Spa. Ricciardo kiest voor Pouhon, waar het snel bergafwaarts en linksaf gaat. Uit Silverstone komt weer een mooi vloeiend stuk: Maggott's en Beckett's.