U rijdt straks in deze elektrische Volkswagen

Tesla gaf de aanzet, de Grote Autofabrikanten nemen het stokje nu over. En dus komen er elektrische auto's voor de massa.

Volkswagen toont aan de vooravond van de Parijse autoshow de toekomst van elektriek rijden. Althans, VW's visie daarop. Met de I.D concept car (die naam, doe nou eens niet) zegt één van 's werelds grootste autofabrikanten eigenlijk: ga aan de kant Tesla, hier komt een massa-EV die wél  betaalbaar is. VW rust de auto namelijk uit met een 170 pk sterke elektromotor en belooft een range van tussen de 400 en 600 kilometer. Erg ambitieus. Hoeveel kWh's er in het accupakket zitten is overigens niet gemeld.

De I.D. is het eerste model op het nieuwe VW-platform voor elektrische auto's, de Modular Electric Drive Kit. Hoewel dit nog maar de conceptversie is, en het definitieve product pas in 2020 op de markt komt, is duidelijk dat het design van stekker-VW's zal afwijken van de eenheidsworst der Golf en Passat. Ook de ver naar voren geplaatste voorruit en de minuscule neus dragen daar natuurlijk aan bij.

Wat deze elektro-Golf gaat kosten is niet bekend. We lezen in het persbericht wel het volgende: 'Volkswagen AG heeft zich ten doel gesteld rond 2025 een miljoen elektrische auto’s per jaar te verkopen.' Een aantal dat je niet bereikt als je in de categorie superduur gaat zitten, dus reken op de prijs van een Golfje: rond de 25 á 30k.