Het Nederlandse Savage Rivale is voortaan elektrisch

Omdat supercars met stekkeraansluitingen nog eens heel groot gaan worden (vraag maar aan Porsche) is het misschien wel de redding voor Savage Rivale om de Roadyacht af te laden met batterijen.

Het met studiefinanciering opgebouwde Savage van Emile Pop en Justin de Boer beloofde de wereld aan het begin van dit decennium een vierdeurs supercabrio (filmpje), maar het project kwam eigenlijk nooit van de grond. Arabieren en andere luxisten stonden niet massaal met wapperend chequeboekje in de rij, dus de cashflow bleef uit. Toch is er nu weer hoop, want het Japanse Green Lord Motors heeft een aandeel genomen in het bedrijf en de 7.0 V8 uit de motorruimte gelepeld. De GLM G4, zoals 'ie nu tamelijk seksloos heet, wordt elektrisch aangedreven door een 540 pk sterke elektromotor, goed voor een 1.000 Newtonmeter aan trekkracht en een sprint naar de 100 km/u in 3,7 seconden.

Wat 'ie gaat kosten is niet bekend, wel weten we dat er op de beursvloer in Parijs een prima afgewerkt demo-exemplaar stond. Misschien ware we iets te sceptisch en gaat dit apparaat onder Japanse leiding wél in productie?