Audi komt met circuit verslindende RS3 LMS

Helaas is Touring Car Racing niet zo populair als het in Nederland zou moeten zijn, maar Audi laat met de RS3 LMS zien waarom we het alleen al om de deelnemers te gek zouden moeten vinden. Ook al staan ze stil.

Audi gaat vanaf 2017 meedoen met het onvolprezen Touring Car Beuking. En wel met de RS 3 LMS. Dat leren we op de Autoshow van Parijs. Audi heeft ballen, want vooralsnog is onbekend of en welke teams gestrikt zijn, maar kleine kans dat deelnemers en toeschouwers geen interesse hebben in deze spoiler met extra stukjes auto.

Voor het eerst in tijden kunnen we weer aan de lippen hangen van de best geklede automan sinds Gianni Agnelli. Stephan Winkelmann, ooit Lambo- nu Quattro-eindbaas. Winkelmann wil weinig kwijt over de RS3, maar des te meer over de bloedlijn waaruit die zou voorkomen: "The Audi R8 LMS [winnaar van de 24 uur van de N├╝rburgring, AB] has since become the market leader in its segment. We have the same plans for the Audi RS 3 LMS, which offers customers an attractive opportunity to get started in fascinating Audi racing."

Hoewel we daarvan niet volkomen zeker kunnen zijn, lijkt Audi's race-deelname te draaien om de TCR International Series. Een nieuwe competitie in de Touring Car Racing. Wij leren namelijk dat Audi het gaat opnemen tegen concurrenten die ook afkomstig zijn uit de Volkswagen Group en daar "vanaf het begin succesvol zijn geweest". Die competitie bestaat pas sinds 2015, dus vandaar de vrij beperkte maar niet minder klinkend klinkende claim to fame. Dat wordt SEAT tegen Audi. De Nederlandse eindbaas voor die merken bij Pon heeft daar vast nu al zin - dat is dezelfde persoon namelijk.