Amerika verbreekt het wereldrecord zwaaien met Amerikaanse vlag

General Motors is niet alleen goed in het maken van auto's die veel brandstof in geluid en nog meer CO2 kunnen omzetten, ze zijn er ook goed in vlagvertoon. De vlag van Amerika en van Texas wapperen met een Chevrolet Silverado bijvoorbeeld.

Grote auto's vragen om grote vlaggen en wat bewijst er beter dat je auto echt groot is dan de grootste Amerikaanse vlag? Inderdaad, niets. Maker van chique auto's Chevrolet had tijd voor een publiciteitsstunt. De nieuwe Chevrolet Silverado HD is een bruut van een bak die, dankzij de 6,6 liter V8 en 437 pk zo'n 18.000 pond (8.100 kilo) kan trekken. Genoeg om een vlaggetje mee van de grond te krijgen.

Een vlag van 12 meter bij 24 meter met 50 sterren erop maken is al een prestatie, maar als je ermee gaat rijden heb je wel een paar pk nodig. Het vorige record Amerikaansevlagwapperen met een auto stond op iets meer dan 100 meter en dat heeft de Chevy makkelijk verbeterd. De auto reed vier rondjes over het 1,5 mijl lange circuit en wisselde de vlag toen om voor een Texaans exemplaar om nog wat rondjes te rijden. Dit alles tot groot enthousiasme van het massaal thuisgebleven publiek.