Bizarre schuurvondst is miljoenen waard

Een desolate schuur met daarin drie (!) Lamborghini's Countach, wat Porsches, een Shelby GT500 en meer. Wij vragen ons af hoe het kan, maar het kan dus.

Als je drie Countachs en een Espada in een garage zet en ze vergeet, ben je dan een liefhebber, of ben je dan een Lamborghini-hater? En hoe vergeet je dat je een Ferrari 400 Automatic in de tuin hebt staan? Het zijn vragen waarop we geen antwoorden hebben, maar waar we wel de bewijsstukken van kunnen zien. Deze auto's zijn vergeten, ze staan vrijwel perfect te zijn met een dikke laag stof over zich heen.

Over de vinder is helaas ook veel te weinig bekend. Hij heet Vince Hernandez, is 21 jaar oud en is volgens zijn Instagrambio een autogek die verschillende klassiekers bezit. Misschien is hij als een soort Wayne Carini gevraagd om even te komen kijken naar de erfenis van een of andere onwetende en zo oog in oog komen te staan met deze collectie.

Wat zien we allemaal staan? Om te beginnen die drie Lamborghini's Countach. Een blauwe, een rode en een zwarte. Het is op de foto's moeilijk te zien, maar het lijkt erop dat blauwe een vroeger model is dan de rode en de zwarte, die uit de jaren tachtig lijken te stammen.

De zwarte Lamborghini staat naast een Porsche 911 Cabriolet Speedster uit 1989. De Porsche is op wat viezigheid na helemaal nieuw: de auto reed 41 mijl voordat hij werd vergeten in de schuur. De blauwe Ferrari 400 automatic zie je niet dagelijks, maar echt heel zeldzaam zijn ze ook niet.

Een 1967 Ford Mustang Fastback Shelby GT500 (riep iemand daar Eleanor?) die gebruikt is in races en zijn volledige racegeschiedenis erbij heeft. Op het plaatje mist er een vrij essentieel onderdeel van een auto, de motor. Maar gezien het enthousiasme van de vinder zal de motor ergens in de buurt zijn.

Nog een Lamborghini Countach LP400 S. JALOERS.

Vooraan het rijtje Countach, 911, Countach. Daarachter casual wat Amerikaanse muscle cars als een Buick GSX, waarvan er ook weer twee naast elkaar staan. Daarnaast echter lijkt zich het dak af te tekenen van een Lamborghini Espada.

Deze 1970 Dodge Charger heeft zij Hemi er nog bij en heeft ook onderdelen van een Daytona. Dat laatste betekent een aerodynamische neus en een belachelijke spoiler. De auto's hebben allemaal wat achterstallig onderhoud, maar het ziet er redelijk roestvrij uit. Wordt ongetwijfeld vervolgd.