Elon Musk volgt te weinig vrouwen op Twitter

Wij hebben soms kritiek op Elon Musk. En dat is niet zelden terecht. Kritiek hoort bij een vrije samenleving. Toch is ons respect voor De Musk tamelijk eindeloos. Dat respect is verdiend, want Elon Musk is levende geschiedenis.

Elon Musk, een soort hedendaagse liefdesbaby van Edison en Einstein, volgt GEEN vrouwen op Twitter. Wij herhalen: Musk volgt geen vrouwen op Twitter. Hij volgt 55 accounts en geen daarvan behoort exclusief aan vrouwen. En dat is natuurlijk een grove schande. Kennelijk. 

"It’s not like Musk doesn’t know any women. Neither Tesla Motors nor SpaceX publishes their Equal Employment Opportunity reports—although it is increasingly common for tech companies like Apple and Google to do so—so we don’t have any data on diversity inside Musk’s companies."

Dat hebben we gelezen bij Motherboard een soort PC Principal-loot uit de stam van The Verge. Ja, dus dan weet je het wel. Diversiteit is veel belangrijker dan kwaliteit. Het maakt geen flikker uit hoe goed je werk is, maar door wie het werk is gedaan. Uiteraard is ook de beoordeling van het werk volkomen afhankelijk van je geslachtelijke of gepigmenteerde dispositie.

Dus Elon Musk moet hartstikke kapot, want de grootste visionair die op dit moment leeft (noem een tegenvoorbeeld) is een verschrikkelijke male chauvinist pig. Had-ie maar vrouwen moeten volgen. Het idee dat er echt interessante, baanbrekende, niet-jankende, niet-slachtofferige, ultrabelangrijke vrouwen moeten zijn om überhaupt te willen volgen als je spoeling zo extreem dun is, komt natuurlijk niet op in de dichtgetikte schedels van de Asha-brigades. TopTip van Autobahn: Ga. Eens. Dood.