Salty: Mercedes dient protest in tegen actie Verstappen (update)

De hele wereld over de verdedigingsactie van Verstappen op Hamilton: mooi, dit is racen! Mercedes: nee, MAG NIET.

De tegenaanval van Max Verstappen op de inhaalactie van Lewis Hamilton in de een-na-laatste ronde pakte bijzonder goed uit voor de Nederlander. Hij bleef er keurig voor rijden en zodra Lewis er langs probeerde te gaan, één rukje aan het stuur om ervoor te blijven. Iets dat volgens ons bankdeskundologen niet verboden is. Want in zo'n situatie een keer van koers veranderen is immers toegestaan. Het is wellicht wat agressief, maar dat is hoe Max rijdt/scoort/wint. Weten ze ook bij Mercedes.

Toch heeft Mercedes zojuist officieel protest ingediend. Met als kutargument: "he allegedly drove erratically and in an dangerous manner, forcing car 44 tot take evasive action at turn 16."

De vraag is nu: hebben de huilies van Mercedes - die het protest naar ons idee onder druk van Hamilton hebben ingediend - genoeg leverage bij de stewards om gelijk te krijgen? Zo ja, dan kan Max zomaar zijn tweede plek kwijtraken aan Lewis Saltyton. Want zoals Johan Lammers thoe Zandvoort altijd zegt: één verdedigingsactie maakt nog geen definitieve uitslag.

Update. Vreemd. Mercedes heeft het protest zojuist weer ingetrokken. Iets te veel kritiek op gekregen soms? Hoe dan ook, hiermee is de kous af en de tweede plek voor Max definitief.