Officieus: auto's met plofmotor in 2030 verboden

De verbrandingsmotor werd meer dan honderd jaar geleden in Duitsland uitgevonden, maar nu willen de Duitsers dat er per 2030 een einde komt aan de verkoop van deze satansmachines. En heel Europa moet luisteren.

Die fucking Duitsers. Wederom betonen ze zich buitengewoon bemoeizuchtig met de rest van Europa. De Bondsraad, een soortvan Eerste Kamer heeft een resolutie aangenomen die er bij de Europese Commissie op aandringt om de verkoop van nieuwe auto's met een verbrandingsmotor vanaf 2030 EU-breed te verbieden.

Nee, op zich heeft deze resolutie geen wettelijke kracht, maar iedereen die de rol van Duitsland in de EU een beetje kent, weet dat de Duitschen volkswil in Brussel nogal overtuigend is. Met andere woorden: dikke kans dat dit een EU-wet wordt. Natuurlijk, de autolobby zal er de scherpe kantjes vanaf proberen te halen en voor de vorm zal Frankrijk zoals altijd dwarsliggen, maar het is naïef om te denken dat de Duitse resolutie geen Brussels dictaat wordt.

Tot 2030 is er overigens alle ruimte om auto's die niet elektrische zijn het leven zuur te maken met belastingen. Want wat niet verboden is, kan belast worden. Waar de PvdA met hun ridicule totaalverbod op auto's met verbrandingsmotor in Nederland nog gezond werd weggelachen en kapotgeargumenteerd, blijken de Duitsers nu eenmaal vatbaarder voor verboden en paardenmiddelen.   

Beeld: een Duitser in de goede oude tijd. Daaromheen verbodsnazi's.