Niki Lauda: 'Ik had hetzelfde gedaan als Verstappen'

Even leek het Formule 1-team van Mercedes door te draaien om de agressieve verdedigingsactie van Verstappen op Hamilton in de GP van Japan, maar Lauda blijkt andermaal een geschikte peer en heeft niets dan lof voor de Nederlander.

Na de Grand Prix diende Mercedes direct een huilprotest tegen Verstappen in. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan gevaarlijk rijgedrag something something. Diezelfde middag werd de klacht eigenhandig door teambaas Wolf weer ingetrokken, toen bleek dat de rancuneuze kutsteward Gary Connelly de boel had opgestookt (achtergrond bij Telesport). Enfin, het protest was dus afkomstig van Lewis noch Lauda. En de teamadviseur van de Duitsers heeft nu eigenlijk alleen maar positieve dingen over de race van de Nederlander te zeggen.

Lauda: "The two of them didn't even touch, so nothing happened. The protest would have been lost before it even began. [...] If I was him, I wouldn't have let Lewis past on the penultimate lap either. For me, the action in Suzuka was much less dangerous than the one on the straight with Kimi in Spa."

Op een kleine sneer naar de recente battle tussen Verstappen en Raikkonen na is Lauda dus aardig pro-Max geworden (dat is wel eens anders geweest) en is er weer een grote naam in de F1 die de rijstijl van Verstappen prijst. Nu die rancuneuze Villeneuve nog.